domingo, 29 de noviembre de 2015

#En La Bretxa! - Contra la seua repressió, la nostra solidaritat

El passat 28 d'octubre nou companyes foren detingudes en una nova entrega de la saga de muntatges policials que ha fet fama sota el nom d'Operació Pandora. Les cases de les companyes a Gràcia, el Clot, Sant Andreu de Palomar i Manresa foren escorcollats, i l'Ateneu Llibertari de Sants regirat, amb confiscació de material informàtic, documentació personal i col·lectiva, i llibres.

Les acusen de «pertinència a organització criminal amb finalitats terroristes», en concret al constructe policial GAC-FAI-FRI, amb unes proves tan ridícules com la possessió del llibre Contra la democràcia, o la gestió de correus encriptats a la plataforma riseup.net. Un nou pas en l'atac i criminalització de les persones que lluiten contra les lògiques estatistes i capitalistes, assimilant els suposats GAC com la nova ETA, i ja sabem, contra el terrorisme tot s'hi val.

Així el divendres 30 les persones detingues passaren a disposició judicial davant el jutge Juan Pablo González, que decretà la posada en llibertat sense càrrecs a dues de les acusades, la presó amb fiança de 4000€ i 5000€ a sis més i la presó incondicional per al company Quique, fins al dia 19 de novembre, quan després d'una fiança de 8000€ el posaren en llibertat.

També el 4 de novembre, la brigada d'informació va entrar a casa de 5 companyes més que pertanyen al col·lectiu de caràcter anarquista Straight Edge Madrid. Els registres als domicilis la policia va confiscar material, de nou tan perillós com sudaderes, pamflets i ordinadors portàtils. Una persona més, que es trobava de viatge quan la policia intentà detenir-la se presentà a la comissaria de Moratalaz, on fou imputat en la causa. El dia 6, el jutge va prendre declaració a les imputades i les acusà, també, de pertànyer a una organització terrorista la existència de la qual manca de proves per part de la policia. Aquesta vegada però afigen com a càrrecs atacs incendiaris a Madrid i Barcelona.  El 20 de novembre també soltaren amb càrrecs al company Borja.

Per altra banda, seguint amb l'estratègia de desinformació, els mitjans del capital insistiren en el lideratge que suposadament exercia una de les persones detingudes, fabricant una imatge sectària que a més a més s'allunya de la ideologia que practiquen el companys que, com a anarquistes defugen tot tipus de lideratges perquè s'oposen a tota autoritat.

Aquests nous atacs al moviment llibertari tornen a pivotar sobre els que s'oposen activament a l'ofec sistèmic al que són abocades les classes populars pel capitalisme. Aquests casos de manipulació policial relacionada amb els suposats GAC, Grups Anarquistes Coordinats, començà amb les detencions de diverses persones organitzades i el segrest a presó de les companyes Mònica i Francisco. Aquesta vegada han segrestat als companys Quique, Manuel i Borja.

Contra tota repressió de l'estat, contra els atacs i l'esclavisme del capital, contraposem  la nostra solidaritat amb les companyes represaliades.

Ni culpables ni innocents
Anarquistes simplement!

Adreces per escriure a les companyes preses:


  • Mónica Caballero Sepúlveda
    Centro Penitenciario Villabona
    Finca Tabladiello s/n
    33422 Villabona-Llanera (Asturias)


  • Francisco Solar Domínguez
    Centro Penitenciario Villabona
    Finca Tabladiello s/n
    33422 Villabona-Llanera (Asturias)


  • Jose Manuel Bustamante Vergara
    Centro Penitenciario Madrid V
    Carretera M-609, km. 3,5.
    28791 - Soto del Real, Madrid, España.






No hay comentarios:

Publicar un comentario